У Білорусі створять «народне ополчення»

Читать на русском
Білоруські ЗМІ повідомляють, що в державному оборонному відомстві готується створити народне ополчення для збільшення військ.

Міністр оборони республіки Білорусь Віктор Хренін заявив, що в країні на вимогу Олександра Лукашенко створять народне ополчення. Однак спочатку треба врегулювати це питання законодавчо.

Про це повідомляють білоруські засоби масової інформації.

«На вчорашній нараді головнокомандувачем (Олександром Лукашенком – ред) поставлене завдання, у тому числі, створити у нас у країні та народне ополчення. Це питання, справді ми бачимо, дуже потрібне. Найголовніше, що ми маємо для цього і люди, і озброєння», – сказав Хренін.

За його словами, питання створення народного ополчення ще належить врегулювати законодавчо, і тоді кількість захисників батьківщини збільшиться в рази.

«Важливо, щоб ми могли мирно показувати, що не треба поткнутися, бо відповідь буде адекватною», – уточнив міністр.

Нагадаємо, у Міноборони Білорусі анонсували, що наприкінці травня на десяти полігонах у Брестській, Гродненській, Мінській, Могилівській та Вітебській областях Білорусі заплановано етап перевірки боєздатності збройних сил Білорусі.

У Генштабі України повідомляли, що на кордоні продовжується скупчення білоруських військ, вони вчаться будувати переправи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: