У росії розповіли, як збираються розраховуватися за держборгом у рублях

Читать на русском
Росія використовуватиме для обслуговування держборгу в рублях механізм оплати аналогічний схемі оплати газу рублях.

Розрахунки з власниками російських єврооблігацій планується проводити за допомогою механізму, аналогічного до схеми оплати російського газу в рублях.

Про це заявив міністр фінансів рф Антон Силуанов, повідомляє видання «Ведомости».

У російській економіці розпочався катастрофічний спад – фінансовий експертЗа словами фінансового експерта, у російській економіці відбуваються такі речі – різке падіння доходів, різке падіння економічної активності та пов'язане з цим різке падіння імпорту.

За його словами, для отримання платежу за держборгом у його оригінальній валюті інвестору доведеться відкрити валютний та рублевий рахунки в російському банку та видавати доручення на продаж валюти.

«Як відбувається платіж за газ у рублях: нам зараховують валюту, тут вона за дорученням (покупця газу – ред.) обмінюється на рублі і таким чином відбувається розрахунок. Механізм розрахунків щодо євробондів діятиме таким же чином, тільки в інший бік», – заявив Силуанов.

Нагадаємо, США вирішили відмовити росії у продовженні ключової фінансової ліцензії, яка закінчилася 25 травня. Ця ліцензія дозволяла росії проводити виплати за облігаціями свого державного боргу американським власникам у доларах.

Після цього в держдумі росії заявили, що обслуговуватимуть свій зовнішній борг у рублях.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що виплати за російськими державними облігаціями не надійшли на рахунки іноземних інвесторів станом на вечір п'ятниці, 27 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: