Ефект санкцій почав проявлятися: економіка рф у першому кварталі сповільнилася більше очікуваного

Читать на русском
Зростання ВВП росії в першому кварталі сповільнилося до 3,5 відсотків, оскільки почав проявлятися початковий ефект санкцій.

Економічне зростання росії сповільнилося в першому кварталі, оскільки почав проявлятися початковий ефект санкцій, запроваджених після вторгнення в Україну. Так, зростання ВВП росії сповільнилося до 3,5%, хоча середні прогнози економістів були на рівні 3,7%.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

МВФ прогнозує, що росія вилетить із шістки найбільших економік світуРосія в найближчі два роки втратить місце у шістці найбільших економік світу, її витіснить Індонезія.

Валовий внутрішній продукт росії зріс на 3,5% у річному вимірі проти 4% в останньому кварталі 2021 року, повідомила федеральна служба статистики рф.

Очікується, що санкції, які вдарили по великих російських фінансових установах та компаніях, спровокували відхід іноземних фірм, спричинять глибоку рецесію в росії.

«Стрімке зростання у першому кварталі зміниться глибоким падінням виробництва у другому. Однак поки що санкції, схоже, викликають поступовий спад, а не раптову зупинку діяльності», – сказав економіст Скотт Джонсон.

Нагадаємо, відповідно до внутрішнього прогнозу мінфіну, росія зіткнеться з найглибшим економічним спадом майже за три десятиліття на тлі тиску санкцій.

Аналітики S&P прогнозують, що економіці росії потрібно 10 років, щоб відновитися після санкцій до рівня 2021 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: