В Україні скасують виплати частині внутрішніх переселенців – Мінсоцполітики

Читать на русском
Міністр соціальної політики розповіла, кому в Україні продовжать виплачувати грошову допомогу.

В Україні прйнято рішення найближчим часом скасувати виплати для частині внутрішніх переселенців.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила в ефірі телемарафону.

Згідно зі словами Лазебної, грошову допомогу продовжать виплачувати лише тим, хто проживає в зоні бойових дій, і тим, чиє житло було зруйноване внаслідок війни.

«Дуже багато людей, які два місяці перебували у наших безпечних регіонах, повертаються додому, повертаються до роботи, за що ми їм вдячні. Таким людям виплати припинятимуться з травня», – сказала міністр.

Довідка ВПО: у «Дії» знову доступна комплексна послуга для переселенцівУкраїнці знову можуть оформити довідку внутрішньо переміщеної особи та соціальні виплати для себе та своїх дітей онлайн.

Варто зазначити, що з початку російського вторгнення понад 6,5 млн українців стали біженцями та виїхали до сусідніх країн.

Нагадаємо, що громадяни України, які залишають зони бойових дій за допомогою евакуаційних рейсів «Укрзалізниці», отримуватимуть належну вимушеним переселенцям допомогу прямо на вокзалах. Гроші виплачуватиме державна компанія Укрпошта.

Також Кабінет міністрів України дозволив внутрішньо переміщеним особам (ВПО) коригувати заявки на отримання допомоги від держави, якщо в процесі подачі заявки була допущена помилка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: