Дітям, батьки яких не платять аліменти, збільшили грошову допомогу

Читать на русском
В Україні збільшили держдопомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. У Мінсоцполітки назвали суми для дітей віком до 6 років та від 6 до 18 років.
Фото Слово і діло

В Україні збільшили державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або їх місце проживання невідоме.

Про це повідомили у пресслужбі Мінсоцполітики.

Відповідні зміни Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку призначення та виплати державної допомоги.

Аліменти на дитину: як змінюватиметься розмір виплат у 2022 роціРозмір аліментів на неповнолітню дитину у 2022 році зросте кілька разів. Докладніше – у матеріалі.

«Рішенням уряду визначено, що тимчасова державна допомога призначатиметься з урахуванням матеріального стану сім’ї, у якій виховується дитина, в розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку», - йдеться у повідомленні.

Максимальний розмір тимчасової допомоги для дітей віком до шести років становитиме 2 100 грн, для дітей від шести до 18 років – 2 618 гривень.

Також буде проведено з 1 січня 2022 року перерахунок розміру тимчасової державної допомоги, виплату якої було проведено у січні – травні 2022 року, із урахуванням виплачених сум цієї допомоги.

Нагадаємо, із січня 2022 року мінімальний розмір аліментів збільшили.

«Слово і діло» писало про те, у яких випадках можна втратити право на отримання аліментів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: