Оновлено список територій, переселенцям з яких мають виплачувати допомогу

Читать на русском
Кабмін розширив список територій, переселенцям з яких належить допомога на проживання. До переліку було додано чотири громади з двох областей.
Слово і діло

Розширено список територій, переселенцям з яких мають виплачувати допомогу на проживання.

До оновленого списку увійшли чотири громади з двох областей, повідомляє Міністерство реінтеграції.

Субсидії та пільги: українці з постраждалих областей отримали виплати за новим механізмомВ Україні субсидії та пільги нараховані за новим механізмом для 1 мільйона громадян із постраждалих регіонів.

Список не є фіксованим документом, він регулярно оновлюється. Станом на 6 травня до переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення військових (бойових) дій, які перебувають у тимчасовій окупації або в оточенні (блокуванні), додалися три громади Миколаївської області та одна громада Запорізької області.

Йдеться про Воздвиженську сільську громаду (Запорізька область), Баштанську міську, Очаківську міську та Куцурубську сільську громади Миколаївської області.

Всього у списку 7 областей – це громади Дніпропетровської (2 громади), Донецької (66 громад), Запорізької (50 громад), Луганської (37 громад), Миколаївської (18 громад), Харківської (51 громад) та Херсонської областей (49 громад) .

«Тобто всі внутрішньо переміщені особи, які перемістилися з цих громад, гарантовано отримають грошову допомогу від держави», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на час воєнного стану в Україні було запроваджено централізований механізм нарахування та виплати соціальної допомоги, пільг та субсидій. За ним отримали виплати більш ніж 1 мільйон людей на найбільш постраждалих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: