У травні уряд продовжив виплати переселенцям за березень та квітень – Лазебна

Читать на русском
Були деякі затримки зі своєчасною реєстрацією внутрішньо переміщених осіб в Україні через велику кількість переміщених людей
Марина ЛазебнаBORYSOVSKYI IEVGEN

Держава не забула про проблеми внутрішньо переміщених осіб.ВПО як і раніше отримуватимуть всі види соціальної допомоги, які передбачені законом, а отримання виплат за березень і квітень продовжені в травні.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю УНІАН.

Оновлено список територій, переселенцям з яких мають виплачувати допомогуКабмін розширив список територій, переселенцям з яких належить допомога на проживання. До переліку було додано чотири громади з двох областей.

«Це все 35 видів соціальної допомоги, які передбачені законодавством, і які вони можуть отримати за новим місцем перебування. По-друге, це допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з місць активних бойових дій, окупованих населених пунктів або мають зруйноване житло. Вона надається в розмірі 3000 гривень - для осіб з інвалідністю та дітей, і 2000 гривень для всіх інших осіб» - сказала вона.

Лазебна нагадала, що були деякі затримки зі своєчасною реєстрацією внутрішньо переміщених осіб в Україні через велику кількість переміщених людей. Зараз ця проблема цілком вирішена.

Хто із внутрішніх переселенців отримає виплати з травня: список областей та громад оновилиВ Україні оновили список територій, згідно з яким внутрішні переселенці отримуватимуть виплати із травня цього року.

«Ми розширили канали для реєстрації: підключили громади, а з 19 квітня з'явилася можливість зареєструватися через дію... Близько 500 тисяч заявок надійшло через дію. Частина з них зараз допрацьовуються. Ще не всі заяви надійшли до нас з регіонів. Одні області передають оброблені заяви швидше, інші - повільніше. У всіх Різні технічні та людські ресурси. Але я прошу всіх, хто подав заяви, не хвилюватися, оскільки за заявами, поданими до кінця квітня, ми виплачуємо допомогу за березень і квітень. Тому в травні триває виплата допомоги на проживання за ці місяці» - розповіла вона.

Нагадаємо, під час воєнного стану в Україні було запроваджено централізований механізм нарахування та виплати соціальних допомог, пільг та субсидій. По ньому отримали виплати більш ніж 1 мільйон осіб у найбільш постраждалих територіях.

На виплату переселенцям допомоги Мінсоцполітики направило в Ощадбанк понад 5,2 млрд гривень п'ятьма траншами. черговий був направлений в травні. Очікується, що Ощадбанк перерахує ці кошти на рахунки людей в українських банках наступного тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: