Грошові виплати для ВПО: Кабмін змінив умови отримання виплат для внутрішніх переселенців

Читать на русском
Тепер виплати зможуть отримати не тільки ВПО з найбільш вразливих соціальних категорій, а й деякі інші вимушені переселенці
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Кабінет Міністрів України на засіданні 17 травня розширив перелік категорій громадян країни, які можуть претендувати на отримання виплат від міжнародних організацій, належних внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Розмір такої виплати становить 2-2, 5 тисячі гривень.

Про це написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram.

«Раніше такі виплати передбачалися тільки внутрішньо переміщеним особам з числа найбільш вразливих соціальних категорій. Тепер виплати зможуть отримати й наші люди з деокупованих територій, з населених пунктів, які знаходяться в зоні активних бойових дій, а також громадяни на тимчасово окупованій території... Заявку на отримання допомоги можна подати на сайті edopomoga.gov.ua, а з часом така можливість з'явиться в «Дії» - розповів він.

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики запевнили, що всі належні пенсії та соціальні виплати тим українцям, хто опинився в зонах тимчасової рашистської окупації, нараховуються, як годиться. При цьому якщо людина раніше отримував виплати на свою карту, то для нього нічого не змінюється.

Попри те, що в деяких регіонах України йдуть бойові дії, пенсіонери, які там залишаються, можуть отримувати належні їм пенсійні виплати від держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: