Довідка ВПО: у «Дії» знову доступна комплексна послуга для переселенців

Читать на русском
Українці знову можуть оформити довідку внутрішньо переміщеної особи та соціальні виплати для себе та своїх дітей онлайн.

Мінцифри відновило комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб у «Дії». Громадяни знову зможуть оформити свої виплати онлайн.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

У травні уряд продовжив виплати переселенцям за березень та квітень – ЛазебнаБули деякі затримки зі своєчасною реєстрацією внутрішньо переміщених осіб в Україні через велику кількість переміщених людей

«Тепер українці знову можуть оформити довідку внутрішньо переміщеної особи та соціальні виплати для себе та своїх дітей онлайн», - сказано у повідомленні.

Послуга доступна для громадян, які перемістилися з тимчасово окупованої території АР Крим та Севастополя, а також з територій громад, що розташовані в районі проведення бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації.

Зазначається, що список таких громад затверджує Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міністерством оборони України.

Термін зарахування виплат залежить від того, коли Ощадбанк перерахує кошти в обраний банк. «Дія» є лише технічним адміністратором послуги.

Нагадаємо, у травні Кабмін змінив умови отримання виплат для внутрішніх переселенців.

Також повідомлялося, що переселенцям дозволили виправляти інформацію для отримання грошей від держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: