У Польщі українцям-біженцям належить 700 злотих: як отримати грошову допомогу

Читать на русском
Розраховувати на виплату можуть тільки ті громадяни України, які перетнули кордон з Польщею після 24 лютого 2022 року
Ілюстративне фотоВікіпедія

Українці, які втекли від війни до сусідньої Польщі, можуть подати заявку на отримання грошової допомоги від International Rescue Committee (Міжнародного Комітету порятунку). Можна буде отримати, таким чином, як мінімум 710 польських злотих.

Про це повідомляє.

Так, IRC приймає заявки від українців на грошову допомогу. При цьому розраховувати на виплату можуть тільки ті громадяни України, які перетнули кордон з Польщею після 24 лютого 2022 року. Виплата передбачає отримання 710 злотих на людину, плюс 610 злотих на кожного члена сім'ї. Перша частина виплати одноразова, друга - буде надходити протягом трьох місяців.

У травні уряд продовжив виплати переселенцям за березень та квітень – ЛазебнаБули деякі затримки зі своєчасною реєстрацією внутрішньо переміщених осіб в Україні через велику кількість переміщених людей

Для реєстрації в програмі потрібен тільки штамп про перетин українського кордону, починаючи з 24 лютого 2022 року. Оформлені польські документи - наприклад, номер PESEL або номер банківського рахунку - не потрібні. Заявку потрібно подавати на спеціальному порталі IRC. Протягом двох тижнів після реєстрації прийде повідомлення про те, куди треба прийти, щоб заповнити спеціальну анкету. Після цього ще протягом двох тижнів з моменту заповнення анкети прийде повідомлення з кодом, який дозволить отримати гроші в будь-якому відділенні системи MoneyGram.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 17 травня розширив перелік категорій громадян країни, які можуть претендувати на отримання виплат від міжнародних організацій, покладених внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Розмір такої виплати становить 2-2, 5 тисячі гривень.

Також Кабінет міністрів України дозволив внутрішньо переміщеним особам (ВПО) коригувати заявки на отримання допомоги від держави, якщо в процесі подачі заявки була допущена помилка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: