Грошові виплати для ВПО: допомогу біженцям виплачуватимуть прямо на вокзалах

Читать на русском
Наразі вже можна отримати гроші для біженців на території Львова, Ужгорода, Івано-Франківська та Чернівців
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Громадяни України, які залишають зони бойових дій за допомогою евакуаційних рейсів «Укрзалізниці», отримуватимуть належну вимушеним переселенцям допомогу прямо на вокзалах. Гроші виплачуватиме державна компанія Укрпошта.

Про це повідомляється в спеціальному пресрелізі Укрпошти.

Зараз вже можна отримати гроші для біженців на території Львова, Ужгорода, Івано-Франківська та Чернівців; у Львові такі виплати стартували з 17 травня і пасажири п'яти евакуаційних поїздів вже отримали виплат на загальну суму в 340 тисяч гривень.

У Польщі українцям-біженцям належить 700 злотих: як отримати грошову допомогуРозраховувати на виплату можуть тільки ті громадяни України, які перетнули кордон з Польщею після 24 лютого 2022 року

«Відомості про виплату грошової допомоги працівники залізниці формують безпосередньо при русі евакуаційних поїздів, вказуючи кількість дітей і дорослих. Ці дані передають працівникам Укрпошти, які на момент прибуття поїзда на вокзал міста-призначення організовують все необхідне, щоб люди відразу після виходу з поїзда могли отримати кошти» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 17 травня розширив перелік категорій громадян країни, які можуть претендувати на отримання виплат від міжнародних організацій, покладених внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Розмір такої виплати становить 2-2, 5 тисячі гривень.

Також Кабінет міністрів України дозволив внутрішньо переміщеним особам (ВПО) коригувати заявки на отримання допомоги від держави, якщо в процесі подачі заявки була допущена помилка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: