У Зеленського розповіли, чи змінюватимуться тарифи на газ

Читать на русском
Попри підвищення вартості газу, населення як мінімум до кінця війни буде платити за газ стільки ж, скільки платить зараз
Ілюстративне фото24 канал

На весь час бойових дій ціна на газ в Україні для населення змінюватися не буде. Різниця у вартості газу буде компенсована.

Про це написав заступник керівника офісу президента України Кирило Тимошенко у своєму Telegram.

«На період війни ціни на газ для населення повинні залишитися без змін» - запевнив він.

30 років Незалежності: як змінювалася вартість комунальних послугЯк за часів незалежності України зросли тарифи на газ, електроенергію і холодну воду – на інфографіці.

Тимошенко додав, що зараз аналізуються і вивчаються варіанти компенсації різниці між вартістю газу на ринку і діючим тарифом для споживачів підприємств ТКЕ за рахунок держави. Ці варіанти будуть запропоновані надалі на розгляд Верховної Ради.

«Основна мета законопроєкту, який зараз розробляється - збереження діючих тарифів на газ і тепло для населення як мінімум на час війни» - підсумував він.

Нагадаємо, Кабмін подасть до парламенту законопроєкти, що передбачають впровадження мораторію на підвищення тарифів на період воєнного стану і 6 місяців після його завершення.

Уряд створить спеціальний фонд державного бюджету для надходжень від міжнародних донорів, за рахунок якого буде можливість утримувати тарифи на газ для населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: