В Офісі президента назвали головну умову для переговорів з країною-агресором

Читать на русском
Позиція України стає все більш безкомпромісною, а поступки росії матимуть ще більш катастрофічні наслідки.
фото: BBC

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що для відновлення мирних переговорів російські окупаційні війська мають вийти з території України. До цього моменту про перемир'я не може йти мови, оскільки противник буде готуватися до подальшої агресії.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Як наголосив Подоляк, позиція України стає все більш безкомпромісною, а поступки росії матимуть ще більш катастрофічні наслідки.

«Війна не зупиниться після поступок. Вона просто буде поставлена на паузу на деякий час. Через деякий час з новою силою росіяни наростять своє озброєння, живу силу і відпрацюють свої помилки, трохи модернізуються, звільнять багатьох генералів... І почнуть новий наступ, ще більш кривавий і масштабний», - зазначив він.

Переговорний процес із росією перебуває на паузі – ПодолякПодоляк підтвердив, що переговорний процес із росією поки що на паузі. Українська делегація не виходила з переговорів, але поки що у них немає конкретики.

Згідно з його словами, заклики Заходу до термінового припинення вогню є «дуже дивними», оскільки окупанти залишаться на півдні і сході країни.

«Російські сили мають залишити країну, і після цього стане можливим відновлення мирного процесу», - підкреслив Подоляк.

Представник ОПУ також додав, що припинення вогню лише зіграє на руку противнику.

«Вони хочуть зафіксувати якісь військові успіхи. Але за допомогою наших західних партнерів військових успіхів точно не буде... Було б добре, якби еліти Європи і США до кінця зрозуміли: росію не можна залишати на півдорозі, тому що вони (розвинуть) «реваншистські» настрої і будуть ще більш жорстокими... Вони повинні бути переможені, піддані болючому ураженню, настільки болючому, наскільки це можливо», - сказав радник голови Офісу президента.

Нагадаємо, напередодні Подоляк заявив, що Україні не потрібно пропонувати припинення вогню, оскільки це неможливе без повного виведення російських військ. Новий Мінськ, наголосив він, призведе до повернення війни за кілька років.

Раніше Подоляк відреагував на розмови світових лідерів із путіним.

Також у Зеленського назвали умову, за якої Україна переможе у війні цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: