Частина кораблів Чорноморського флоту рф забилася в кримські укриття: стала відома причина

Читать на русском
Багато російські кораблі пішли в порти, проте розслаблятися не варто, оскільки п'ять кораблів все ще бовтаються в морі
Ілюстративне фотоОлександр Полегенько

Зараз російські окупанти тримають в Чорному морі тільки п'ять бойових кораблів з угруповання, яке блокує українські порти і загрожує судноплавству. Решта кораблів спішно втекли в укриття на узбережжі окупованого Криму.

Про це сказано в повідомленні Оперативного командування «Південь» на сторінці в Facebook.

Причина досить проста - сильний шторм призвів до побоювання окупантів, що вони можуть втратити деякі кораблі, і змусив їх відвести частину угруповання в порти. Однак розслаблятися не варто, оскільки п'ять кораблів все ще бовтаються в море.

США не зніматимуть санкції з росії в обмін на розблокування українських портівСША не вірять обіцянкам росії розблокувати українські порти, тому не зніматимуть санкції. За словами представника Держдепу, санкції збережуться, поки путін не припинить війну.

«Шторм в Чорному морі змушує частину ворожого Корабельного угруповання відтягнутися до місць укриття біля Криму, але два ракетних і три десантних кораблі продовжують виконувати функцію блокувальників судноплавства і погрожувати завданням ракетних ударів по території України» - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, США і країни Європейського Союзу розробляють маршрути для якнайшвидшого експорту українського зерна і кукурудзи. До слова, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не вірить в те, що країни Заходу зможуть силовим шляхом зняти морську блокаду, влаштовану росією.

У росії, своєю чергою, хочуть скасування санкцій в обмін на деблокування українських портів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: