Прибуття ще одного фрегата рф у Чорне море порушує норми права – Денісова

Читать на русском
Російські окупаційні війська порушують резолюцію Генасамблеї ООН щодо мілітаризації тимчасово окупованого півострова.

Перебування в акваторії Чорного моря ще одного фрегата Чорноморського флоту російської федерації «Адмірал Макаров» є порушенням норм міжнародного гуманітарного права.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради з правд людини Людмила Денісова.

«Загроза життю та безпеці жителів материкової України зростає. Новітній корабель Чорноморського флоту рф «Адмірал Макаров» вирушив з Севастополя у бік півдня нашої держави, збільшуючи ризик ракетних ударів по Україні. Судно приєдналося у Чорному морі до групи із 7-ми великих десантних та двох ракетних кораблів», – зазначила омбудсмен.

За її словами, також на тимчасово окупованій території Криму збільшена активність військових літаків, найбільше в Євпаторії. Аеропорт міста Сімферополь закритий для цивільної авіації та є велика ймовірність його використання у військових цілях.

«Військові кораблі рф у Чорному морі блокують морські шляхи для торгових суден із зерном, провокуючи голод у світі. Своїми діями агресор порушує норми міжнародного гуманітарного права, зокрема, Резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо мілітаризації тимчасово окупованого півострова, IV Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни, Європейську конвенцію з прав людини», – підкреслила Денісова.

Тому омбудсмен звернулася до комісії ООН розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну.

Нагадаємо, у Міноборони повідомляли, що війська рф шукають нові рубежі для запуску ракет територією України.

За даними західних ЗМІ, росія зіткнулася з нестачею високоточних ракет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: