ЄС назвав суму заморожених активів російського центробанку

Читать на русском
Країни Євросоюзу заморозили 24,5 млрд доларів активів російського центробанку та близько 10 млрд євро фізичних активів осіб, пов'язаних із кремлем.

Країни Європейського Союзу заморозили 24,5 млрд доларів активів російського центрального банку.

Цифру вперше озвучив комісар ЄС із питань юстиції Дідьє Рейндерс, повідомляє Reuters.

Захід вивчає варіанти, як стягнути з росії компенсації для України – PoliticoЗахідні країни розглядають різні варіанти стягнення з росії компенсацій на користь України. Серед них – конфіскація золотовалютних резервів та репарації. Але є свої складнощі.

Він розповів, що спочатку війни Україні в лютому в ЄС заморозили близько 23 млрд євро, це цифра набагато менша порівняно зі 100 млрд доларів, замороженими США.

На додаток до цього, сказав Рейндерс, країни ЄС заморозили фізичні активи (яхти, вілли) на суму близько 10 млрд євро, які належать олігархам та чиновникам, пов'язаним із кремлем.

Нагадаємо, верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель говорив, що країнам ЄС слід розглянути питання щодо вилучення заморожених валютних резервів росії, щоб допомогти сплатити витрати на відновлення України після війни.

Крім того, чотири країни вимагають конфіскувати російські активи, заморожені Європейським союзом, і профінансувати за їх рахунок відновлення України.

Україна, у свою чергу, планує конфіскувати близько 500 млрд доларів російських активів і коштів олігархів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: