У G7 підтримують ідею передавати заарештовані активи рф на відбудову України – Кулеба

Читать на русском
Дмитро Кулеба відзначив позитивну реакцію країн G7 на ідею передавати заарештовані російські активи Україні на відбудову держави.
МЗС України

Дмитро Кулеба відзначив позитивну реакцію країн G7 на ідею передавати заарештовані російські активи Україні на відбудову держави.

Про це Міністр закордонних справ України повідомив у Фейсбуці.

«Про деталі не можу говорити, скажу єдине, що дуже добре заходить ідея про те, що потрібно російські активи не просто заарештовувати, а й передавати Україні на відбудову нашої держави, йдеться про сотні мільярдів євро», – йдеться в повідомленні.

Україна конфіскує активи російських банків – затверджено указРада затвердила указ Зеленського, яким набуває чинності рішення РНБО про конфіскацію деякого російського майна в Україні.

Крім цього, G7 підтвердила готовність взяти участь у відновленні України, зокрема у реконструкції міст, об’єктів інфраструктури та регіонів, уражених війною.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн Великої сімки (G7) пообіцяли посилити економічну та політичну ізоляцію країни-агресора, продовжити постачання зброї Україні та працювати над зменшенням глобальної нестачі продовольства, спричиненої війною, яку розв'язала росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: