400 військових рф загинули під час спроби форсувати річку на Луганщині – NYT

Читать на русском

Російські окупаційні війська втратити декілька сотень своїх солдат, коли намагалися переправитись з одного берегу річки на інший.

Щонайменше 400 військовослужбовців збройних сил російської федерації були ліквідовані під час спроби переправитись з одного берега річки Сіверський Донець на інший під Білогорівкою, Луганської області.

Про це пише американське видання The New York Times.

Репортер NYT побував на сході України в місці, де окупаційні війська намагалися переправити війська і техніку через річку. На березі річки під пекучим весняним сонцем розгорталася сцена хаосу: підірвані танки, уламки понтонних мостів, купи обрізаних вибухами гілок і тіла російських солдатів, деякі наполовину поховані в грязюці.

У лісі під час короткої прогулянки були виявлені шматки розірваної російської військової форми, що висять на деревах, моторошне нагадування про війська, які тут загинули. Невдала переправа через річку, яка відбулася на цьому місці протягом кількох днів на початку травня, була одним із найбільш смертоносних боїв для російської армії. Окупаційні сили намагалися оточити українських солдатів у сусідньому місті Сєвєродонецьк, але натомість самі потрапили в оточення, заблоковані річкою та українським фронтом. Щонайменше 400 російських солдатів загинули, переважно від артилерійських обстрілів.

Нагадаємо, станом на 24 травня окупаційні війська російської федерації практично знищили всю інфраструктуру Луганської області, яку майже неможливо ремонтувати під постійними обстрілами ворога.

22 травня російські окупанти намагалися увірватися в Сєвєродонецьк відразу з чотирьох напрямків, але отримали відсіч від ЗСУ і відступили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: