Арестович назвав найважчу ділянку фронту на сході України

Читать на русском
Ситуація загалом не дуже приємна - українські війська вимотані багатоденними важкими боями, а рашисти прагнуть перерізати трасу
Ілюстративне фотоFacebook

Війна в Україні увійшла у вирішальну фазу - російські окупанти прагнуть за всяку ціну, не рахуючись з втратами, повністю зайняти український Донбас. Зараз найважча ситуація на фронті склалася в напрямку Бахмута.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

Як далі розвиватиметься війна в Україні: західні аналітики назвали п'ять сценаріївЗахідні аналітики назвали п'ять можливих сценаріїв подальшого розвитку війни в Україні – російський чи український крах, затяжна війна, український наступ чи ескалація.

Цю ділянку фронту, за словами Арестовича, окупанти останні дві доби невпинно накачують резервами. Окупанти прагнуть перейти в наступ на захід і північ від зруйнованої Попасної. Ситуація загалом не дуже приємна - українські війська вимотані багатоденними важкими боями, а рашисти прагнуть перерізати трасу на Бахмут, щоб завершити оточення українських військ на Донбасі.

Нагадаємо, згідно зі зведенням Генерального штабу, російські окупанти не припиняють спроб встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом. Тільки на Донецько-Луганському напрямку за добу ЗСУ відбили 11 атак противника.

У Луганській області російські загарбники вдруге після 2014 року зруйнували міст між Сєвєродонецьком і Лисичанськом.

Луганська область виконує величезну місію – вона стримує дуже велику навалу російської армії. Окупанти намагаються оточити підконтрольну Україні частину Луганської області, перетворюючи на руїни міста, які захищаються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: