У Молдові закликали росію вивести війська з Придністров'я

Читать на русском
Росія має вивести війська з Придністров'я, оскільки присутність її солдат порушує нейтралітет Молдови.

Росія має вивести війська з Придністров'я, оскільки присутність її солдат порушує нейтралітет Молдови.

Про це йдеться у заяві президента Молдови Майї Санду під час виступу в Європейському парламенті.

«Сьогодні немає неминучої загрози залучення Молдови у війну, ми – нейтральна країна, але для цього ми закликаємо до виведення російських військових з території Придністров'я, бо їхня присутність порушує наш нейтралітет», – заявила Санду.

Вона також наголосила, що політичне керівництво країни намагається створити мирне вирішення придністровського конфлікту, яке враховуватиме суверенітет та територіальну цілісність Молдови.

«Ми не хочемо дестабілізації, ми маємо бачення мирної реінтеграції країни», - зазначила президент.

Нагадаємо, у Придністров'ї 25 квітня повідомили, що «Міністерство держбезпеки» у Тирасполі обстріляли із гранатометів. Українські розвідники заявили, що ці вибухи є провокацією, організованою федеральною службою безпеки Росії для нагнітання та нарощування антиукраїнських настроїв.

Нагадаємо, у Придністров'ї 25 квітня повідомили, що «Міністерство держбезпеки» у Тирасполі обстріляли із гранатометів. Українські розвідники заявили, що ці вибухи є провокацією, організованою федеральною службою безпеки росії для нагнітання та нарощування антиукраїнських настроїв.

Вранці 26 квітня в Придністров'ї повідомили про ще два вибухи - було пошкоджено дві антени, які ретранслювали радіо росію.

За даними української розвідки, російська армія може завдати масованого ракетного удару по невизнаному Придністров'ю з жертвами серед мирного населення. При цьому росія готується звинуватити в цьому Україну.

У РНБО заявили, що мета російських провокацій у Придністров'ї – відкрити додатковий фронт на Одещині та відвернути увагу від Маріуполя.

Російські окупанти вже дали команду привести війська біля Придністров'я до повної бойової готовності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: