Росіяни в Придністров'ї перевіряють місцеві збройні формування — Генштаб

Читать на русском
Армія країни-агресора не тільки тримає у боєготовності свій особовий склад, а й перевіряє місцеве військо.

Генеральний штаб Збройних сил України оцінив загрози з території невизнаного Придністров'я, де російські окупаційні війська перебувають у підвищеному стані боєготовності.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Як зазначається, загалом обстановка на Бесарабському напрямку залишається напруженою. Армія країни-агресора не тільки тримає у боєготовності свій особовий склад, а й перевіряє місцеве військо.

«Особовий склад підрозділів оперативної групи російських військ продовжує перебувати в підвищеному ступені бойової готовності. Основні зусилля окупанти зосереджують на підтриманні озброєння та військової техніки в готовності до застосування. Проведено перевірку місцевих збройних формувань», – йдеться в повідомленні.

Влада Молдови не вірить, що в їхній країні може початися війнаВласти Молдовы прилагают все усилия и используют все дипломатические форматы, чтобы ликвидировать напряжение на границе

Нагадаємо, що напередодні у Молдові закликали росію вивести війська з Придністров'я.

Раніше Зеленський розповів, чи бачить українська влада загрозу від невизнаного Придністров'я.

Зазначимо, що у Придністров'ї 25 квітня повідомили, що «Міністерство держбезпеки» у Тирасполі обстріляли із гранатометів. Українські розвідники заявили, що ці вибухи є провокацією, організованою федеральною службою безпеки росії для нагнітання та нарощування антиукраїнських настроїв.

Вранці 26 квітня в Придністров'ї повідомили про ще два вибухи - було пошкоджено дві антени, які ретранслювали радіо росію.

За даними української розвідки, російська армія може завдати масованого ракетного удару по невизнаному Придністров'ю з жертвами серед мирного населення. При цьому росія готується звинуватити в цьому Україну.

У РНБО заявили, що мета російських провокацій у Придністров'ї – відкрити додатковий фронт на Одещині та відвернути увагу від Маріуполя.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: