Влада Молдови не вірить, що в їхній країні може початися війна

Читать на русском
Власти Молдовы прилагают все усилия и используют все дипломатические форматы, чтобы ликвидировать напряжение на границе
Наталія ГаврилицяФото IPN

Ризик початку бойових дій на території Молдови зараз є мінімальним. Влада працює над тим, щоб зробити перспективу початку бойових дій неможливою в принципі.

Про це заявила прем'єр-міністр країни Наталія Гаврилиця на спільній пресконференції з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, повідомляє молдовське видання NewsMaker.

За її словами, зараз влада Молдови докладає всіх зусиль і використовує всі дипломатичні формати, щоб ліквідувати напругу на кордоні.

Ескалація в Придністров'ї не входить до інтересів України – КулебаОчільник українського МЗС Дмитро Кулеба запевнив, що країна не зацікавлена в ескалації ситуації у невизнаному Придністров'ї.

«Ми вже кілька разів спростовували новини про можливу мобілізацію. Поки у нас немає жодної причини для занепокоєння і для того, щоб вдатися до такої міри» - заявила Гаврилиця.

Нагадаємо, що російські окупанти дали команду привести війська у Придністров'я в повну бойову готовність. Раніше в розвідці повідомляли, що росія може завдати масованого ракетного удару по Придністров'ю з жертвами серед мирного населення і хоче звинуватити в цьому Україну. Також у невизнаному Придністров'ї оголосили військові збори.

У західних ЗМІ писали, що росія прийняла чітке рішення атакувати Молдову. Однак поки достеменно не зрозуміло, як саме буде реалізований цей кремлівський план, якщо він дійсно розроблений і прийнятий до виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: