Російська армія готується відновити наступ на Слов'янському напрямі – Генштаб

Читать на русском
Армія рф продовжує спроби вийти на адміністративні кордони Луганської області. Окупанти обстрілюють цивільну інфраструктуру населених пунктів, збільшили інтенсивність застосування авіації для цього.

Російські окупанти збільшили інтенсивність застосування авіації для знищення критичної інфраструктури населених пунктів у зоні активних бойових дій. Також армія готується відновити наступ на Слов'янському напрямі.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках збройні сили Білорусі розгортають додаткові підрозділи у прикордонних районах Гомельської області.

На Сіверському напрямку ситуація істотних змін не зазнала.

На Слобожанському напрямку ворог, силами підрозділів 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу та балтійського флоту, веде бойові дії з метою утримання зайнятих раніше рубежів на Харківському напрямку. Поруч із населеними пунктами Великий Бурлук, Капітолівка, Михайлівка, Левківка, Забавне та Куп'янськ окупанти встановлюють блокпости та фортифікаційні споруди.

Силами окремих підрозділів Західного військового округу, 11 армійського корпусу балтійського флоту, Східного та Центрального військових округів, ворог здійснює підготовку до відновлення наступу на Слов'янському напрямі. Здійснив спробу наступальних дій у районі населеного пункту Довгеньке – наступ відбитий, ворог зазнав втрат і відступив.

Як далі розвиватиметься війна в Україні: західні аналітики назвали п'ять сценаріївЗахідні аналітики назвали п'ять можливих сценаріїв подальшого розвитку війни в Україні – російський чи український крах, затяжна війна, український наступ чи ескалація.

На Донецькому напрямку противник не залишає спроб прорвати оборону наших військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області.

На Лиманському напрямі активних бойових дій не вів. Окупанти обстрілювали інфраструктуру в районах населених пунктів Лиман, Озерне та Діброва.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог зосередив зусилля у напрямі населеного пункту Сєверодонецьк. Вів штурмові дії у районі Тошківки.

На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, супротивник вів бойові дії у районі Олександропілля. За результатами вогневої ураження Силами оборони зазнав втрат і відступив. Армія рф веде наступ у районах Липового та Трипілля, успіху не має.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках відзначається зниження інтенсивності ведення бойових дій. Ворог намагається закріпитись на досягнутих рубежах, обстрілює позиції сил оборони. Завдавав авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Новомихайлівка та Микільське.

На Южнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив.

На Бессарабському напрямку біля Придністров'я значних переміщень особового складу та техніки не фіксується.

«За результатами втрат в ході бойових дій ворог змушений знімати зі зберігання танки Т-62 для комплектування резервних батальйонних тактичних груп, що формуються для відправки в Україну. Крім того, для поповнення втрат озброєння та військової техніки використовується техніка, що була уражена та відновлена на ремонтно-відновлювальних підприємствах», – розповіли у Генштабі.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 11 атак ворога, знищено 6 танків, 10 одиниць бойової броньованої техніки та 6 одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оборони на вказаних напрямках збили один БпЛА типу Орлан-10 та ворожий літак Су-25.

Авіаційні та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили чотири ворожі крилаті ракети.

Нагадаємо, вчора голова Луганської ОВ Сергій Гайдай повідомив, що російські війська намагалися увірватися до Сєверодонецька відразу з чотирьох напрямків, але отримали відсіч від ЗСУ та відступили.

Раніше Олексій Арестович назвав найважчу ділянку фронту на сході України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: