Окупанти готуються наступати на Херсонщині та Запоріжжі – ISW

Читать на русском
Цілі російських окупантів - захопити північ Херсонської області, який контролюється ЗСУ, а також спробувати вийти до Запоріжжя
Ілюстративне фотоAtlantic Council

Рашисти готуються наступати в районі Запоріжжя і на півночі Херсонської області, щоб поліпшити свої позиції та повністю завершити захоплення цих регіонів. Хоча на 21 травня не було жодних підтверджених спроб наступати на зазначених напрямках, все до того йде.

Про це повідомляється у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW) США.

Як далі розвиватиметься війна в Україні: західні аналітики назвали п'ять сценаріївЗахідні аналітики назвали п'ять можливих сценаріїв подальшого розвитку війни в Україні – російський чи український крах, затяжна війна, український наступ чи ескалація.

Так, відомо, що окупанти посилюють своє угруповання у Високопіллі та планують посилювати бойову активність в районі кордону Херсонської та Миколаївської областей. У Запорізькій області рашисти концентрують війська в населеному пункті Інженерне, на півдні від Гуляйполя, що вказує на наміри російських окупантів продовжувати наступ в цьому регіоні.

Паралельно ведеться спроба впливати на населення окупованих територій за допомогою пропаганди. Так, в окупованому Мелітополі рашисти вивішують прапори на честь 220-річчя Таврійської губернії. Це може свідчити про бажання окупантів створити на території окупованих районів Запоріжжя та Херсонщини псевдореспубліки на зразок донбаських.

Також окупанти в останні дні активно обстрілювали та завдавали ракетних ударів по Миколаївській, Одеській, Запорізькій та Херсонській областях, що може розцінюватися, як підготовка до майбутнього наступу.

Нагадаємо, в окупованому Енергодарі російські солдати викрадають чоловіків, а також планують проведення «референдуму» щодо приєднання міста до країни-агресора з метою захопити Запорізьку АЕС і знищити енергосистему України.

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області російські окупаційні війська почали видавати в ЦНАПі пенсіонерам по 10 тисяч рублів в обмін на їх персональні дані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: