Мобілізовані в ОРДЛО окупанти хочуть втекти з війни і шукають правозахисників - СБУ

Читать на русском
Мобілізовані жителі тимчасово окупованих районів Донецької області готові шукати допомоги у правозахисних організацій, щоб утекти з війни в Україні.
Ілюстративне фото

Мобілізовані окупанти з так званої «Донецької народної республіки» шукають правозахисні організації, щоб утекти з війни. Вони навіть готові до дезертирства.

Про це повідомляє Telegram-канал Служби безпеки України.

У перехопленій СБУ розмові мобілізований житель так званої «ДНР» порівнює службу в російській армії з рабством, називає це порушенням прав людини і висловлює готовність до дезертирства.

«Хоч кудись звернутися, ну, не знаю, з прав людини, зрештою. Йо-моє, я що, у полоні якомусь чи в рабстві? Я не зрозумію ось це», - розповідає мобілізований житель так званої «ДНР» своїй дружині.

СБУ затримала брата екснардепа Царьова – він намагався організувати диверсії на ДніпропетровщиніБрат екснардепа Царьова чекав на російську окупацію Дніпропетровської області. Коли план провалився, він мав влаштувати диверсії на об'єктах інфраструктури, але був затриманий СБУ.

У розмові він просить її пошукати, до кого можна звернутися за допомогою, бо сам - повністю розгублений.

«У росію не поскаржишся, тому що це росія змусила, пєтушиліну (ватажок сепаратистів пушилін - ред.) не поскаржиться, тому що він нас подарував чи продав росії, Україні – я буду зрадником», - каже окупант.

Водночас, у свою чергу в повідомленні СБУ дали підказку для загарбників, які хочуть залишитися живими.

«Телефонуйте за номером 2402 та здавайтеся в полон. Ця «гаряча лінія» спеціально створена для таких випадків. Вам допоможуть. Працює як для російських, так і для українських номерів», - закликали у відомстві.

Нагадаємо, що напередодні СБУ оприлюднила чергове перехоплення розмови російського окупанта, в якій він скаржиться, що й досі не отримав обіцяної зарплати за березень.

Раніше в СБУ повідомляли про те, що росія «мобілізує» в ОРДЛО навіть людей з інвалідністю.

Також нагадаємо, СБУ оприлюднила фото одного з військовослужбовців росії, які були зроблені на Херсонщині – загарбник надсилав знімки своїм знайомим, вихваляючись тим, що перебуває на позиції в українській школі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: