Зеленський прокоментував петицію про скасування заборони на виїзд чоловіків з України

Читать на русском
Президент підкреслив, що коли звертаються з пропозицією, щоб чоловіки могли впродовж воєнного стану поїхати з країни, то це не зовсім до нього петиція.
Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський вважає, що петиція про скасування заборони на виїзд за кордон чоловікам призовного віку має адресуватися не йому, а батькам полеглих воїнів.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з польським президентом Анджеєм Дудою.

«Ви знаєте, я, напевно, не до кінця розумію, до кого ця петиція – до мене, а може, ця петиція повинна адресуватися до батьків тих воїнів, яких втратили через те, що вони захистили ціною свого життя Україну, ту чи іншу область, той чи інший регіон, те чи інше місто. Ви знаєте, що у більшості своїй не своє місто, де народилися. Сьогодні від 50 до 100 людей можуть гинути на найскладнішому напрямку сходу нашої держави, вони захищають нашу державу й нашу незалежність», - сказав Зеленський.

Україна і Польща домовились спростити процес перетину кордонуУкраїна та Польща найближчим часом укладуть двосторонню угоду щодо спільного прикордонно-митного контролю, а згодом і єдиного умовного кордону.

При цьому, президент підкреслив, що коли звертаються з пропозицією, щоб чоловіки могли впродовж воєнного стану поїхати з країни, то це не зовсім до нього петиція.

Водночас він наголосив, що закон встановлює певний термін для розгляду петиції та офіційної відповіді на неї.

Зазначимо, що раніше на сайті президента електронна петиція з вимогою скасувати заборону виїзду з України чоловіків віком від 18 до 60 років та запровадити пріоритет призову під час мобілізації добровольців набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський має розглянути петицію щодо запровадження візового режиму для громадян росії, які намагаються в'їхати до України.

Також нагадаємо, що сьогодні президент Польщі Анджей Дуда перебуває з візитом у Києві. Він виступив у Верховній Раді. Президент Польщі став першим із іноземних лідерів, які виступають у ВР після початку війни.

Під час свого виступу Дуда пообіцяв, що Польща зробить все для членства України в Євросоюзі.

У свою чергу Зеленський пообіцяв внести законопроект про особливий статус громадян Польщі в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: