На Закарпатті виявили канал переправлення потенційних призовників за кордон – ДБР

Читать на русском
На Закарпатті переселенець із Харкова за 20 тисяч доларів допомагав чоловікам призовного віку перетнути кордон.
ілюстративне фото

На Закарпатті затримано організатора незаконної схеми переправки через кордон чоловіків призовного віку. Ним виявився переселенець із Харкова. Його «послуги» коштували 20 тисяч доларів.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у вівторок, 3 травня.

Якщо путін оголосить в росії мобілізацію, Україні це буде тільки в плюс – АрестовичМобілізація в росії раптово продемонструє, що опір путінському режиму значно сильніше, ніж вважалося, і багато людей почнуть приєднуватися до нього

Харків'янин надавав «уклоністам» широкий комплекс послуг – від фейкових довідок про непридатність до військової служби до переправлення їх через кордон під виглядом волонтерів.

Також перевіряється інформація про причетність до незаконної схеми працівників військкоматів, лікарів та прикордонників.

За оперативною інформацією, за сприяння фігуранта в одному з центрів комплектування та соціальної підтримки в Закарпатській області чоловіки нібито проходили військово-лікарську комісію, яка визнавала їх непридатними до військової служби у воєнний час із одночасним зняттям із військового обліку.

За свої послуги організатор брав 20 тисяч доларів. Його затримали під час отримання грошей.

Під час обшуку правоохоронці вилучили у затриманого 40 тисяч доларів, зброю та патрони, мобільні телефони, флешки та печатки.

Нагадаємо, у ЗСУ повідомили, що показники мобілізації повністю виконані, вона триватиме до 24 травня. А військовозобов'язані, які отримали повістки, але незаконно виїхали за кордон, кримінально переслідуватимуться в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: