У МВС розповіли, чому росія не посилає на фронт призовників з Москви чи Петербурга

Читать на русском
Швидше за все, путін і його поплічники бояться, що невдоволення в Москві або Петербурзі може перерости в революцію, як це вже не раз бувало в минулому столітті
Ілюстративне фотоГлавком

Російське військове командування намагається не посилати на війну в Україні жителів Москви та Санкт-Петербурга, які служать в російській армії, оскільки дуже бояться невдоволення жителів цих двох великих міст.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі Національного телемарафону.

Мобілізадниця. Колонка Леоніда ШвецяМасова мобілізація означатиме визнання війни війною, а недопущення війни – це один із наріжних каменів кремлівської пропаганди. Адже зараз в Україні російські війська проводять як би антивоєнну спецоперацію.

«На першому місці за кількістю офіційних втрат, які дає російська статистика – Бурятія, там 99 осіб на 100 тис.населення. Потім йде Дагестан та низка інших регіонів. Найменше втрат - це Ямало-Ненецький округ, але це не показово, оскільки там більшу частину жителів регіону просто не можна призвати в армію і взагалі, дуже маленька чисельність населення. На другому і третьому місці, з найменшою чисельністю втрат, знаходяться відповідно Москва і Санкт-Петербург. Кількість офіційно визнаних смертей в Москві в 420 разів нижче, ніж в Бурятії. Тобто в російській столиці втрати становлять буквально 2-3 людини на 15 млн жителів. У Санкт-Петербурзі приблизно такі ж цифри співвідношення» - розповів він.

За допомогою штучного інтелекту вдалося розпізнати сотні вбитих росіян – ФедоровЗа допомогою штучного інтелекту з початку широкомасштабного вторнення росії в Україну вдалося розпізнати сотні вбитих росіян та написати тисячам їхніх друзів і родичів у соціальних мережах.

Денисенко зазначив, що російські військові намагаються не посилати жителів Москви та Санкт-Петербурга на передову, оскільки це може відгукнутися невдоволенням в цих містах. Російські генерали намагаються перешкоджати попаданню москвичів і петербуржців безпосередньо на фронт, а якщо вони все ж таки гинуть або пропадають безвісти, їх закопують на кладовищах дуже тихо і без офіційної помпи. Найчастіше призовників зі столиць перекидають в інші регіони - або фізично, або на папері. Швидше за все, путін і його поплічники бояться, що невдоволення в Москві або Петербурзі може перерости в революцію, як це вже не раз бувало в минулому столітті.

«Вони бережуть спокій і почуття безпеки в Москві та Санкт-Петербурзі, щоб у жодному разі не почалися прояви непокори. Тому що саме з цих міст можуть починатися певні революційні рухи в росії» - резюмував радник.

Нагадаємо, російські окупаційні війська щодня продовжують втрачати своїх військових в результаті вторгнення в Україну. При цьому, влада країни-агресора засекретила дані втрат своєї армії. На підставі відкритих джерел ЗМІ з'ясували, з яких регіонів була більшість з них.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну станом на 14 травня росія втратила вже 27200 своїх військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: