Весняного призову в українську армію цього року не буде – Генштаб ЗСУ

Читать на русском
Причина скасування весняного призову в 2022 році - проведення загальної мобілізації військовозобов'язаних категорій громадян. Людей у ЗСУ зараз достатньо
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Призов на строкову військову службу в Збройні Сили України, що проводиться у квітні-червні, у 2022 році буде скасований, оскільки ЗСУ не відчувають необхідності в поповненнях.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу Збройних сил України.

Воєнний стан в Україні: чоловікам до 60 років обмежено виїзд із країниЧерез воєнний стан чоловікам від 18 до 60 років заборонено виїзд з України, підтвердили прикордонники.

«За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, у 2022 році не проводитиметься весняний призов на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань» - сказано в повідомленні.

У Генштабі уточнили, що у зв'язку з агресією Росії проти України в країні оголошена загальна мобілізація. Таким чином, потреби в проведенні призову на строкову службу немає, оскільки комплектування вакантних посад у Збройних силах України та інших військових формуваннях відбувається за рахунок військовозобов'язаних і резервістів.

Нагадаємо, 3 березня Верховна рада затвердила президентський указ про загальну мобілізацію. З середини березня в Україні проводиться мобілізація військовозобов'язаних, які не входили до резервістів першої черги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: