З Маріуполя залишився лише один шлях, де можна виїхати без перепустки – радник мера

Читать на русском
В Маріуполі та Маріупольському районі окупанти запровадили нову пропускну систему з минулої доби, 21 травня.
Фото: dw.com

Станом на неділю, 22 травня, без проходження фільтраційних таборів з Маріуполя можна виїхати лише до Бердянська. Повідомляється, що до того як окупанти закриють цей шлях залишилися лічені дні, потім виїхати з міста без фільтрації буде неможливо.

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Для тих, хто збирається покинути Маріуполь в бік Запоріжжя, до відкриття офіційних коридорів маєте майже лічені дні до повного закриття проїзду в бік Бердянська», - розповів радник міського голови.

Готують до мобілізації: із Маріуполя окупанти масово вивозять чоловіківРосіяни масово вивозять чоловіків з Маріуполя до фільтраційних таборів - їх готують до мобілізації до «армії ДНР» на тлі великих втрат та провалу призову в Донецьку.

Згідно зі словами Андрющенка, в Маріуполі та Маріупольському районі окупанти запровадили нову пропускну систему з минулої доби, 21 травня.

Як зазначається, відтепер для в’їзду та виїзду в Маріуполь потрібно отримати перепустку на авто та пасажирів. Зокрема:

  • термін дії перепустки три дні, але вона одноразова. Перепустку видають в Мангуші та Виноградному у пунктах фільтрації комендатурою окупантів; черга на отримання перепустки розписана вперед на декілька тижнів.
  • для виїзду з Маріуполя автівкою потрібна перепустка на виїзд на авто та пасажирів. Термін та правила дії аналогічні. Перепустку видають у так званих райвіддлках «мвс днр».
  • для пересування Маріупольським районом (без в’їзду в Маріуполь) також потрібна перепустка, яку потрібно отримати в Мангуші. Тобто проїзд з Мангуша до Ялти (або Урзуф) без перепустки неможливий. Термін та порядок дії аналогічний.
  • для пересування в середині Маріуполя між адміністративними районами також потрібна перепустка на авто.

Нагадаємо, що після евакуації захисників та цивільних із «Азовсталі» Маріуполь взяли під контроль кадировці та військові Росгвардії.

Раніше ми повідомляли, що Маріуполь на порозі епідемічної катастрофи. Потрібна повна евакуація населення міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: