Азовське море під загрозою повного вимирання – мерія Маріуполя

Читать на русском
Існує загроза повного вимирання біоресурсу Азовського моря. Бомбардування Азовсталі могло пошкодити технічну споруду з десятками тисяч тонн розчину сірководню.
t.me/mariupolrada

Через бомбардування російськими окупантами Азовсталі є загроза повного вимирання біоресурсу Азовського моря.

Про це повідомила Маріупольська міська рада у Telegram у середу, 18 травня.

У Маріуполі від антисанітарії може померти понад 10 тисяч людей – меріяУ Маріуполі до кінця року від хвороб та нестерпних умов може померти понад 10 тисяч людей.

«Є загроза повного вимирання Азовського моря. Бомбардування «Азовсталі» могло пошкодити технічну споруду, яка стримує десятки тисяч тонн концентрованого розчину сірководню», - йдеться у повідомленні.

Як пояснили в мерії, витік цієї рідини повністю вб'є флору та фауну Азовського моря. Далі небезпечні речовини можуть потрапити до Чорного та Середземного моря.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко зазначив, що на об'єкт негайно потрібно допустити міжнародних експертів та ООН, щоб вивчити ситуацію та запобігти екологічній катастрофі світового рівня.

Нагадаємо, у міськраді повідомляли, що Маріуполі російські окупанти намагаються відновити роботу порту, бо це єдиний шлях для вивезення вкраденого металу.

При цьому самому Маріуполю загрожує нова гуманітарна катастрофа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: