Маріуполю загрожує спалах холери – ВООЗ

Читать на русском
ВООЗ готується до спалахів інфекційних захворювань у Маріуполі, зокрема холери. Вся проблема – у зруйнованій системі водопостачання.

У Маріуполі через зруйновану систему водопостачання можливе поширення інфекційних захворювань, у тому числі холери.

Про це заявила регіональний директор з надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров'я Доріт Ніцан, передає «Радіо Свобода».

Небезпечно для життя: мешканців Маріуполя закликали не пити воду із крануОкупанти повідомили про відновлення водопостачання у Маріуполі з четверга, 12 пити, проте пити її небезпечно через високу концентрацію хлору.

«Ми отримали інформацію від неурядових організацій, які працюють там, що там (у Маріуполі – ред.) на вулицях просто болото, і каналізаційна вода змішується з питною. Це величезна небезпека поширення багатьох інфекцій включно з холерою. Ми пам’ятаємо, що до 2011 року були випадки холери в Маріуполі, і ми готуємося», – сказала Ніцан.

Так, ВООЗ готує протихолерні комплекти та вакцини, а також співпрацює з іншими неурядовими організаціями для допомоги мешканцям на окупованій території.

Нагадаємо, раніше у міськраді попереджали, що через нинішню катастрофічну гуманітарну ситуацію в Маріуполі можуть спалахнути епідемії. До кінця року, за оцінками української влади, від хвороб та нестерпних умов може померти понад 10 тисяч людей.

Окупаційна влада зараз намагається відновити водопостачання в Маріуполі, але їх непрофесійні дії лише загрожують місту новою катастрофою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: