Кулеба закликав Євросоюз відмовитися від російського експорту

Читать на русском
Кулеба зазначив, що Україна рекомендує дії, які здатні досягти того, що путін боїться найбільше.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба закликав Європу відмовивтися від російського експорту. На думку міністра, це змусить країну-агресора сісти за стіл переговорів та припинити війну.

Про це міністр повідомив на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС.

Як зазначається, на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС очільник українського відомства закликав колег відмовитися від російських товарів.

«Лише повна блокада російського експорту змусить росію припинити війну. Інфляційні чи рецесивні ефекти для світової економіки будуть мінімальними та точно меншими, ніж цього остерігаються», - сказав він.

Нехай путін сам знайде спосіб «зберегти обличчя» – Кулеба про поступки росіїДмитро Кулеба запевнив, що Україна не піде на територіальні поступки росії, щоб путін зберіг обличчя у цій ситуації.

Кулеба зазначив, що Україна рекомендує дії, які здатні досягти того, що путін боїться найбільше. Дії, які знищать російський експорт. Дії, які використають слабкості країни-агресора.

«Замість того, щоб пропонувати нам робити поступки рф заради миру, потрібно примусити путінський режим сісти за стіл переговорів і шукати прийнятні рішення», - наголосив міністр закордонних справ України.

Раніше Дмитро Кулеба заявив, що якщо Україні не дадуть статусу кандидата на вступ до ЄС, то Європа намагається обдурити. І Україна це не проковтне.

Нагадаємо, що очільник МЗС анонсував нові обмеження проти росії, хоча досі не було схвалено шостого пакету обмежень.

Також нагадаємо, що Кулеба прокоментував блокування нафтового ембарго Угорщиною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: