В українських портах заблоковано майже 4,5 млн тонн зерна – ООН

Читать на русском
Через вторгнення росії в українських портах та на судах заблоковано майже 4,5 млн тонн зерна, яке не можуть вивезти.

У портах України заблоковано майже 4,5 млн тонн зерна, які неможливо експортувати через закриті морські шляхи на тлі вторгнення росії.

Про це заявив представник Всесвітньої продовольчої програми ООН Мартін Фрік, пише агентство dpa.

Скільки зернових експортує УкраїнаЯк змінювався обсяг експорту зернових та зернобобових з України – на інфографіці Слово і діло.

«В даний час майже 4,5 млн тонн зерна застрягли в українських портах і на судах і не можуть бути використані», – сказав Фрік.

Він зазначив, що ситуація ускладнюється ще й тим, що це зерно має потрапити не лише до іноземних споживачів, а й до простих мешканців України.

«Голод не повинен бути зброєю», – наголосив Фрік. Він закликав відновити постачання українського продовольства до інших країн, щоб пом'якшити глобальну продовольчу кризу.

Раніше в Міністерстві аграрної політики України заявили, що окупанти вже вивезли кілька сотень тисяч тонн зерна з тимчасово окупованих територій у Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що росія знищує сільгосппідприємства, блокує морські порти, підриває нафтобази, бо розглядає голод як свою зброю у розпочатій війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: