Сербія допоможе Україні відбудувати зруйновані під час війни міста

Читать на русском
Сербія має намір допомогти Україні відбудувати міста, зруйновані під час війни з росією, також країна хоче посилити співпрацю.

Сербія має намір допомогти Україні відбудувати міста, зруйновані під час війни з росією, також країна хоче посилити співпрацю.

Про це пише видання RTS.

Президент Сербії Олександр Вучич зустрівся з новим послом України Володимиром Толкачем. Глава держави заявив про підтримку України, суверенітету та територіальну цілісність. Він зазначив, що це головні засади міжнародного права, що міститься у Статуті ООН.

Відчуття катастрофи: як Володимир Путін шкодить власному військуДії Володимира Путіна призводять до провалів російської армії в Україні. Чому – в авторській колонці Дениса Поповича.

Крім того, Вучич наголосив, що Сербія віддана мирному врегулюванню суперечок та підтримує всі зусилля, спрямовані на переговори. Він нагадав, що країна прийняла багато біженців з України, надала всі права на проживання та дозвіл на роботу.

Президент пообіцяв, що Сербія допоможе Україні після війни, зокрема на етапі відновлення. За словами Вучича, країни мають можливості розвивати співпрацю у різних сферах, що становлять взаємний інтерес.

Раніше президент Сербії заявив, що його країна чинитиме опір запровадженню санкцій проти росії.

Також нагадаємо, у G7 підтримують ідею передавати заарештовані активи росії на відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: