Не обійшлось без сутичок: у Сербії пройшли масові протести через нові закони

Читать на русском
У суботу, 27 листопада, в декількох містах Сербії відбулися акції протесту проти нових законів про референдум та про експропріацію.
RFE/RL

У суботу, 27 листопада, в декількох містах Сербії відбулися акції протесту проти нових законів про референдум та про експропріацію.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Відомо, що тисячі жителів Белграда, Нового Саду, Краґуєвца, Шабца і ще десяти міст у Сербії під час мітингів блокували мости та автомобільні дороги.

«У Белграді та Новому Саді поліція затримала щонайменше десятьох протестувальників. Сутички спецполіції і громадян завершилися без жертв», – зазначають у виданні.

Протести організували екологічні й інші неурядові організації за підтримки деяких опозиційних партій, які обурені новим законом про експропріацію. Цей закон надає можливість державним органам відібрати приватне майно за ціну, яка багато нижча від ринкової.

Водночас люди також обурені новим законом про референдум, який передбачає, що голосування стає дійсним, незважаючи на кількість громадян, які прийшли на виборчі дільниці. Раніше його вважали чинним, коли проголосувала більш ніж половина виборців.

Нагадаємо, у Швейцарії в неділю, 28 листопада, відбувається референдум, на якому одним із питань буде скасування деяких коронавірусних обмежень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: