Путін особисто бере участь у плануванні наступу армії в Україні – Guardian

Читать на русском
Путін особисто дуже залучений у війну в Україні, президент разом із начальником генштабу Герасимовим приймає оперативні та тактичні рішення на рівні полковника чи бригадира.

Президент росії володимир путін настільки особисто залучений у війну в Україні, що сам приймає оперативні та тактичні рішення «на рівні полковника чи бригадира».

Про це пише видання The Guardian із посиланням на західні військові джерела.

За словами джерел, путін допомагає визначити пересування військ на Донбасі, де російська армія нещодавно зазнала нищівної поразки при спробі форсувати річку Сіверський Донець.

Відсутність грамотного плану та жахлива логістика: ексглава ЦРУ назвав проблеми армії росіїЕксглава ЦРУ заявив, що вторгнення росії в Україну було погано спланованим. У ході операції логістика була жахливою, а підготовка військ далекою від оптимальної.

Також, за словами джерел, президент, як і раніше, тісно працює з начальником генштабу росії Валерієм Герасимовим, попри чутки про те, що його усунули. «Ми вважаємо, що путін і Герасимов беруть участь у прийнятті тактичних рішень на рівні, на який ми зазвичай очікуємо від полковника чи бригадного генерала», — сказало військове джерело, маючи на увазі наступ на сході.

Видання зазначає, що оцінка особистої причетності путіна до операцій ґрунтувалася на отриманих розвідданих.

«У глави уряду мають бути справи важливіші, ніж приймати військові рішення. Вони мають визначати політичну стратегію, а не занурюватися у повсякденні справи», – прокоментував колишній бригадний генерал британської армії та експерт із наземних бойових дій у Міжнародному інституті стратегічних досліджень Бен Баррі.

Нагадаємо, раніше видання Washington Post писало, що, на думку аналітиків, операція в Україні є особистим планом путіна.

За оцінкою Пентагону, наступ росії на Донбасі та на півдні України відстає від початкового графіка на два тижні.

Глава британської розвідувальної агенції GCHQ раніше говорив, що путін припустився стратегічного прорахунку, розпочавши вторгнення в Україну, і його радники «бояться сказати йому правду» про масштаби його помилки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: