У Генштабі розповіли, на яких напрямках за останню добу наступали росіяни

Читать на русском
Російська армія за останню добу зосередила основні зусилля на Донецькому напрямку, безуспішно наступала в районі деяких населених пунктів.

Росія не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні, основні зусилля армія окупантів зосередила на Донецькому напрямку.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація істотних змін не зазнала, зберігається загроза завдання з території Білорусі ракетно-авіаційних ударів по інфраструктурних об'єктах України.

На Сіверському напрямку противник продовжує посилювати охорону ділянки українсько-російського кордону. У районі населеного пункту Білокопитове Сумської області ворог здійснив мінометний обстріл підрозділів Державної прикордонної служби України.

На Слобожанському напрямку супротивник зосереджує головні зусилля на стримуванні наступу підрозділів Сил оборони.

На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні позицій і недопущенні просування наших військ. На Слов'янському напрямі – здійснює доукомплектування та поповнення втрат, намагається відновити наступ.

Розгром росіян під Білогорівкою став одним із наймасштабніших з початку війни – NYTОперацію росіян з форсування річки Сіверський Донець біля Білогорівки було сплановано поспішно, у відчайдушній спробі досягти прогресу. Втрати армії рф стали одними з найбільших з початку війни в Україні.

На Донецькому напрямку ворог продовжує обстріл з мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та застосовує авіацію.

На Лиманському напрямі супротивник вів наступальні дії у районі населеного пункту Дробишеве.

На Сєвєродонецькому напрямку, в районі населеного пункту Сиротине, під час бойових дій ворог зазнав втрат і відійшов.

На Бахмутському напрямку противник вів бойові дії у напрямку населеного пункту Вискрива, успіху не мав

На Авдіївському напрямку окупанти вели бойові дії у напрямку населеного пункту Кам'янка, успіху також не мали.

На Кураховском напрямі російська армія вела наступ у напрямі населеного пункту Вугледару – безуспішно.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних бойових дій не проводив. Здійснював вогневе ураження цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Кам’янське, Оріхів, Новосілка та Гуляйполе.

На Південнобузькому напрямку підрозділи супротивника активних бойових дій не проводили, обстрілювали наші підрозділи зі ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Лимани, Таврійське, Трудолюбівка та Осокорівка.

На Бессарабському напрямку російська авіація завдала ракетного удару по об'єктах цивільної інфраструктури у Дністровському районі Одеської області.

У Генштабі повідомили, що в районі острова Зміїний окупанти ведуть підйомно-рятувальні роботи на місці знищення десантного російського катера.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ та Повітряних Сил уразили 5 повітряних цілей: літак Су-25, три БПЛА оперативно-тактичного рівня та крилату ракету.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито 11 атак ворога, знищено 5 танків, один зенітно-ракетний комплекс «Тор», 6 артилерійських систем, 12 одиниць бойової броньованої техніки та один автомобіль супротивника.

Нагадаємо, сьогодні вночі президент Володимир Зеленський повідомив, що розпочато операцію з порятунку військових із заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

У Генштабі заявили, що гарнізон «Маріуполь» виконав поставлене бойове завдання, командирам підрозділів надано наказ зберегти життя особового складу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: