Російська армія готується до наступу в районі Ізюму – Генштаб

Читать на русском
Російські війська продовжують наступ на Сході. На Слобожанському напрямку окупанти намагаються стримувати наступ ЗСУ на північ від Харкова та запобігти їх виходу до кордону.

Російські окупанти зосередили свої основні зусилля на Донецькому напрямі. На Слобожанському напрямку армія рф намагається стримувати наступ ЗСУ на північ від Харкова і запобігти їх виходу на кордон. Крім того, окупанти ведуть підготовку наступальних дій силами підрозділів, зосереджених у районі міста Ізюм.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не здійснював. Певні підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання щодо прикриття ділянки українсько-білоруського кордону.

У Генштабі повідомили, що до 21 травня відбудеться наступний етап перевірки бойової готовності армії Білорусі. Фіксується діяльність мобільного комплексу радіомоніторингу у прикордонній смузі, у тому числі на території України. Він діє з метою моніторингу мереж стільникового зв'язку.

На Сіверському напрямку противник посилив контроль ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях та проводить демонстраційні дії, щоб утримати Сили оборони на напрямі та не допустити їх перекидання на схід.

На Харківському напрямку ворог зосереджує основні зусилля на утриманні позицій і недопущенні просування наших військ у напрямку кордону з росією.

Американські аналітики вважають, що Україна виграла битву за ХарківАналітики американського Інституту дослідження війни вважають, що Україна виграла битву за Харків.

На Слов'янському напрямі активних бойових дій противник не проводив – здійснює доукомплектування та поповнення втрат.

Окупанти обстріляли з артилерії цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Довгеньке, Руські Тишки, Тернова та Петрівка.

На Донецькому напрямку окупанти обстрілювали з усього спектра озброєння до авіації. На Лиманському, Бахмутському та Курахівському напрямах ворог продовжує ведення наступу, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському напрямку після завданих Силами оборони втрат ворог відійшов на раніше зайняті позиції.

На Сєвєродонецькому та Новопавлівському напрямах активних бойових дій супротивник не вів, намагався здійснювати вогневе ураження підрозділів наших військ.

У Маріуполі противник продовжує масовані артилерійські та авіаційні удари. Основні зусилля окупанти зосередили на блокуванні та ураженні наших підрозділів у районі заводу «Азовсталь».

На Южнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив, здійснював обстріли наших підрозділів із застосуванням ствольної артилерії та мінометів.

У Генштабі повідомили, що українські військові ювілейний, 20-й раз, ударили по позиціях ворога в районі населеного пункту Чорнобаївка – було завдано втрат в живій силі та техніці.

За минулу добу підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ та Повітряних Сил уразили 11 повітряних цілей: два вертольоти (Ка-52 та Мі-28), 7 БПЛА оперативно-тактичного рівня та дві крилаті ракети.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито 17 атак ворога, знищено 3 танки, одну артилерійську систему, 6 одиниць бойової броньованої техніки та автомобіль противника.

Нагадаємо, як повідомляла британська розвідка, з початку вторгнення в Україну російська армія втратила близько третини своєї чисельності, тож не зможе різко перейти до наступу протягом 30 днів.

На думку глави української розвідки, у серпні у війні з росією настане перелом, а до кінця поточного року вже завершиться більшість битв.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: