Туреччина звинуватила Фінляндію та Швецію у підтримці тероризму

Читать на русском
Влада Туреччини звинуватила Фінляндію та Швецію у підтримці терористичної організації - позицію країни щодо цього питання країнам НАТО пояснив голова МЗС Мевлют Чавушоглу.

Влада Туреччини звинуватила Фінляндію та Швецію у підтримці терористичної організації - позицію країни щодо цього питання країнам НАТО пояснив голова МЗС Мевлют Чавушоглу.

Про це йшлося під час брифінгу турецького чиновника за підсумками зустрічі очільників МЗС країн-членів НАТО.

«Ми пояснили підтримку Швецією та Фінляндією терористичної організації країнам-членам на зустрічі НАТО», - сказав міністр.

Обережне НАТО: як Україні розвивати подальші стосунки з АльянсомЧому не варто сподыватися на будь-яку участь НАТО у захисті України, та як нашій державі змінити стратегію взаємовідносин з Альянсом - у матеріалі політолога Олександра Радчука.

За його словами, під час зустрічі він особливу увагу звернув на постачання Швецією зброї Робочої партії Курдистану, яку в Туреччині визнано терористичною організацією. Крім того, Чавушоглу наголосив на обмеженнях на експорт озброєнь Анкарі, введеному Гельсінкі та Стокгольмом.

«Обмеження дозволів на експорт (для Туреччини – ред.) країнами, які стануть членами НАТО, є неприйнятною ситуацією», – уточнив глава МЗС.

Нагадаємо, Столтенберг заявив, що процес вступу Фінляндії та Швеції до НАТО піде швидко. А погрози росії говорять про її непошану права кожної нації самій обирати майбутнє.

Напередодні ЗМІ писали, що Фінляндія та Швеція планують подати свої заявки до НАТО одночасно на початку наступного тижня.

Раніше ми повідомляли, що Туреччина негативно ставиться до наміру Швеції і Фінляндії вступити до НАТО. Оскільки вважає скандинавські країни притулком для «терористичних організацій».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: