Зеленський змінив командувача Силами Територіальної оборони України

Читать на русском
Замість генерала Юрія Галушкіна, який керував ТРО з початку російського вторгнення, командувачем призначений генерал Ігор Танцюра
Генерал-майор Ігор ТанцюраFacebook

Президент України Володимир Зеленський поміняв керівника Сил територіальної оборони України. Замість генерала Юрія Галушкіна призначений генерал-майор Іван Танцюра.

Про це йдеться в указах президента за №336/2022 та №337/2022.

Як проходить мобілізація в Україні та чи передбачається нова хвиляЯк нині проходить мобілізація, чи передбачається нова хвиля та чи можуть непідготовлених відправити на передову, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Звільнити Галушкіна Юрія Олеговича з посади Командувача Силами Територіальної оборони Збройних Сил України. Призначити генерал-майора Танцюру Ігоря Івановича Командувачем Силами Територіальної оборони Збройних Сил України» - сказано в документах за підписом президента.

Нагадаємо, згідно з оцінками Міноборони України, український сектор безпеки та оборони за своєю чисельністю на сьогодні вже перевищив мільйон бійців. Паралельно з цим проходить і мобілізація до Збройних Сил України.

3 травня Верховна рада розширила можливості територіальної оборони, надавши можливість бійцям ТрО виконувати завдання в районах ведення військових (бойових) дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: