Рада може дозволити запис до територіальної оборони через «Дію»

Читать на русском
Зараз багато громадян України відмовляються вступати в тероборону, через те, що занадто великий список документів, які потрібно зібрати
Давид Арахамія112 Україна

У Верховній Раді вивчається можливість дозволити українцям запис в сили територіальної оборони через додаток «Дія».

Про це розповів голова фракції «Слуг народу» Давид Арахамія у коментарі журналістам 22 лютого, повідомляє УНІАН.

Військовий резерв: кого зможуть призвати без мобілізації і як змінилося покарання для «ухильників»Призов резервістів без мобілізації в особливий період тепер можуть оголошувати в Україні. Також новий закон посилив покарання за ухилення від призову.

На думку Арахамії, така ідея дозволить позбутися зайвої бюрократії при комплектуванні Сил тероборони. Він розповів, що зараз багато громадян України відмовляються вступати в тероборону, через те, що занадто великий список документів, які потрібно зібрати. А потрібно зробити так, щоб українці могли вступати в сили то буквально в кілька кліків.

«Ми там, до речі, проговорили також хорошу ініціативу, щоб в Мінцифри через «Дію» зробили запис в сили територіальної оборони» - сказав він.

Арахамія додав, що також Рада розглядає прийняття закону про зброю, щоб дозволити людям купувати зброю і записуватися в сили то зі своїм озброєнням.

Сили територіальної оборони: чим займатимуться і як туди потрапитиВ Україні формують Сили територіальної оборони. Вони виконуватимуть завдання поза зоною бойових дій, записатися можуть практично всі.

Нагадаємо, 22 лютого президент України Володимир Зеленський оголосив призов резервістів Збройних Сил. Також незабаром буде проведено збори резервістів територіальної оборони.

Також в Україні можуть підняти граничний вік резервістів для служби в Силах територіальної оборони, щоб збільшити кількість людей, які можуть в них вступити. Крім цього, незабаром бійців підрозділів територіальної оборони України зможуть перекидати з одного регіону в інший в рамках ротації. А ще планується незабаром переглянути вимоги для вступу в територіальну оборону. Зокрема, це буде зроблено потім, щоб охопити більше категорій населення України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: