Бійцям тероборони дозволили виконувати завдання у районах бойових дій

Читать на русском
Верховна рада дозволила бійцям територіальної оборони виконувати завдання у районах бойових дій.

Верховна рада розширила можливості територіальної оборони, надавши можливість бійцям ТРО виконувати завдання у районах ведення військових (бойових) дій.

Ухвалення відповідного законопроекту №6521 загалом підтримали 338 народних депутатів на засіданні у вівторок, 3 травня. Про це повідомив член фракції «Голос» Ярослав Железняк у Telegram.

Зеленський запросив іноземців долучитися до тероборониПрезидент Зеленський звернувся до всіх громадян іноземних держав, які хочуть приєднатися до захисту безпеки в Європі та світі.

Документ вносить зміни до деяких положень закону «Про основи національного опору» щодо надання можливості територіальній обороні виконувати завдання разом з іншими угрупованнями військ (сил) або угрупованнями об'єднаних сил, призначених для ведення дій щодо відображення збройної агресії проти України в районах ведення воєнних (бойових) дій.

При цьому законопроектом пропонує також внести зміни до першої статті 20 закону «Про основи національного опору», в якій закріплено можливість виконання завдань ТрО виключно поза районами ведення воєнних (бойових) дій.

Нагадаємо, добровольці тероборони визнаватимуться ветеранами війни.

У МВС повідомили, що тероборона на звільнених територіях має здати зброю до місць зберігання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: