Резніков оцінив чисельність сектору безпеки і оборони в Україні

Читать на русском
У цю цифру входять абсолютно всі структури оборони та безпеки, які тільки є в Україні на сьогодні
Ілюстративне фотоradiosvoboda.org

Український сектор безпеки та оборони за своєю чисельністю на сьогодні вже перевищив мільйон бійців. Паралельно з цим проходить і мобілізація до Збройних Сил України.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в ефірі Національного телемарафону.

Сакральна дата 9 травня: чого варто очікувати від росії та чи оголосить країна мобілізаціюЧи можуть в росії оголосити про мобілізацію на 9 травня та якими можуть бути наслідки, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Резніков зазначив, що в цю цифру входять абсолютно всі структури оборони та безпеки, які тільки є в Україні: 261 тисяча військових ЗСУ, 100 тисяч членів територіальної оборони, 45 тисяч прикордонників, 45 тисяч національних гвардійців, 90 тисяч поліцейських, а також сили Служби безпеки України, спецназ ГУР МО і так далі.

Також міністр зазначив, що Україна намагається забезпечити повною мірою всю масу військ засобами особистого захисту.

«Всім потрібні бронежилети та каски. Паралельно мобілізація резервістів. Тобто у нас сьогодні потреба - мільйон касок, мільйон бронежилетів, мільйон комплектів одягу і т.д.» - сказав він.

Як проходить мобілізація в Україні та чи передбачається нова хвиляЯк нині проходить мобілізація, чи передбачається нова хвиля та чи можуть непідготовлених відправити на передову, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Міністр додав, що в перші дні війни армії дуже допомогли волонтери - які забезпечували деякі потреби військових, поки Міністерство оборони робило свої закупівлі. Зараз МОУ максимально вкладає гроші в українських виробників харчування, умундирування, бронежилетів і касок - щоб ці кошти залишалися в Україні та працювали на економіку. Щодня на склади МОУ надходить до п'яти тисяч касок і стільки ж бронежилетів.

Тим часом російським військовим, за рахунок яких доукомплектовуються найбільш постраждалі у війні проти України підрозділи, видають списані та проіржавілі бронежилети.

Крім цього, окупаційна влада в окремих районах Донецької та Луганської області скасували медогляд для мобілізованих чоловіків. На фронт забирають всіх підряд, навіть тих, хто не повинен був туди потрапляти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: