Виплати внутрішнім переселенцям: коли почнуть нараховувати гроші у травні

Читать на русском

На виплату переселенцям допомоги Мінсоцполітики направило до Ощадбанку понад 5,2 млрд гривень п'ятьма траншами. Черговий був направлений у травні. Очікується, що Ощадбанк перерахує ці кошти на рахунки людей в українських банках наступного тижня.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Хто із внутрішніх переселенців отримає виплати з травня: список областей та громад оновилиВ Україні оновили список територій, згідно з яким внутрішні переселенці отримуватимуть виплати із травня цього року.

За даними пресслужби, на сьогодні 2,7 мільйонів людей зареєструвались як внутрішньо переміщені особи після впровадження воєнного стану. Близько 500 тисяч заяв надійшли через Дію. Частина з них зараз доопрацьовуються органами соціального захисту, командами Мінцифри та Мінсоцполітики.

При цьому ще не всі заяви надійшли до Мінсоцполітики із регіонів. Одні області передають опрацьовані заяви швидше, інші – повільніше.

«Тому якщо ви ще не отримали виплату, не хвилюйтесь, ми продовжуємо в травні фінансувати виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за березень та квітень по мірі того, як отримуємо інформацію від областей. Один транш в травні ми вже перерахували, наступного тижня плануємо чергове спрямування коштів людям», - сказала міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Нагадаємо, допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб з областей, які постраждали від війни, надається за березень-квітень: для осіб з інвалідністю та дітей – 3 000 гривень; для решти - 2 000 гривень.

Подати заявку на виплату можна і у додатку «Дія».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: