Субсидії та пільги: українці з постраждалих областей отримали виплати за новим механізмом

Читать на русском
В Україні субсидії та пільги нараховані за новим механізмом для 1 мільйона громадян із постраждалих регіонів.
Фото Слово і діло

Під час воєнного стану в Україні було запроваджено централізований механізм нарахування та виплати соціальної допомоги, пільг та субсидій. За ним отримали виплати більш ніж 1 мільйон людей на найбільш постраждалих територіях.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Житлові субсидії: які виплати отримували українціЯкі субсидії отримували українці протягом 2016-2021 років, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

У відомстві розповіли, що у регіонах, де через бойові дії не працюють органи соціального захисту, люди отримують кошти на свої банківські картки, а ті, хто отримував через Укрпошту – готівкою через будь-яке відділення Ощадбанку чи Укрпошти.

Зокрема, 256 тисячам людей таким чином нараховано та профінансовано виплати різних видів соціальної допомоги, а 800 тисячам одержувачів нараховано та профінансовано субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Протягом воєнного стану Мінсоцполітики профінансувало 100% виплат субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. У квітні на це було направлено 5,7 млрд. гривень для 3,8 млн. одержувачів.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики також повідомляли, коли внутрішні переселенці почнуть отримувати виплати у травні.

Також повідомлялося, що з 4 травня розпочалася виплата пенсій за травень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: