Хто із внутрішніх переселенців отримає виплати з травня: список областей та громад оновили

Читать на русском
В Україні оновили список територій, згідно з яким внутрішні переселенці отримуватимуть виплати із травня цього року.
Фото Слово і діло

Міністерство з питань реінтеграції оновило перелік, згідно з яким внутрішні переселенці в Україні отримуватимуть виплати від держави.

Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Отримати довідку переселенця та грошову допомогу вже можна через «Дію»З 19 квітня подати заявку на отримання статусу внутрішньо переміщеної особи та отримання фінансової допомоги можна через застосунок Дія.

Так, складено список об'єднаних територіальних громад, які розташовані в районах проведення бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації.

«Сьогодні наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого з 1 травня внутрішньо переміщеним особам будуть здійснюватися виплати. Нагадуємо, список не є фіксованим документом – він регулярно оновлюється», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, станом на 27 квітня у Донецькій області таких громад 66 (тобто всі), у Запорізькій області – 49, у Луганській області – 37 (усі), у Миколаївській області – 4, на Одещині – 1, у Харківській області – 51, у Дніпропетровській області – 2, у Херсонській області – 49.

Нагадаємо, за останніми даними, кожен шостий українець став переселенцем.

Також було названо кількість зареєстрованих переселенців у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: