У Верховній Раді підтримали ініціативу щодо використання терміна «рашизм»

Читать на русском
Даний термін найкраще характеризує російську сучасну ідеологію і те, як діє у війні проти України російська армія
Ілюстративне фотоThe Time

Комітет Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики підтримав ініціативу про використання терміна «рашизм» щодо ідеологічної системи, вибудуваної в росії.

Про це йдеться у відозві, опублікованому на сайті Верховної Ради.

Комітет зазначає, що даний термін найкраще характеризує російську сучасну ідеологію і те, як діє у війні проти України російська армія і як її в цьому підтримує російське суспільство.

Світ не допустить, щоб виправдовували нацизм – вбивали дітей, руйнували міста, як росія – ЗеленськийСьогодні весь вільний світ об'єднався, щоб більше ніхто не виправдовував нацизм. Щоб більше ніхто не вбивав дітей. Щоб більше ніхто не руйнував мирні міста, як це робить росія

«Вважаємо за необхідне дати офіційне визначення терміна «рашизм» і похідних від нього на основі вже опублікованих статей українських та іноземних авторів з внесенням цього терміна в офіційні термінологічні словники української мови. Закликаємо журналістів і медіаорганізації до повноцінного і частого вживання слова «рашизм» і похідних від нього у своїх публікаціях і ефірах для поступового органічного його входження в науковий, професійний і розмовний дискурс» - йдеться в документі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що президент росії володимир путін є більш небезпечним, ніж Адольф Гітлер і Йосип Сталін. Його ідеологія повинна бути повністю викорінена, а росії потрібно провести «депутінізацію».

Раніше лідери країн-членів Великої сімки за підсумками саміту 8 травня прийняли підсумкову заяву, в якій заявили про неприпустимість перемоги президента росії володимира путіна в Україні, а також пообіцяли продовжувати всебічну підтримку України в її війні проти рашистських загарбників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: