У росії є плани до середини травня остаточно анексувати територію ОРДЛО – ЗМІ

Читать на русском
Те ж саме планується і в Херсоні; в рамках реалізації цього плану російські окупанти масово викрадають місцевих чиновників, лояльних до Києва, щоб замінити їх своїми проросійськими маріонетками
Ілюстративне фотоImago Image Center

За даними розвідки США, до середини травня росія збирається остаточно анексувати територію ОРДЛО - так звані «псевдореспубліки» терористичних угруповань «Л/ДНР» на Донбасі. Наступним кроком стане спроба анексувати окуповану Херсонську область України.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на брифінг посла США при ОБСЄ Майкла Карпентера, який він дав у Державному департаменті.

Окупанти замість «референдуму» можуть спробувати приєднати Херсонську область до Криму – мерЗаконний мер тимчасово окупованого Херсона Ігор Колихаєв заявив, що не бачить у місті підготовки до так званого референдуму щодо створення ХНР.

«У США є надзвичайно достовірні розвіддані про те, що росія спробує анексувати окуповані сепаратистами Донецьку і Луганську області десь в середині травня і що є плани створити аналогічну так звану народну республіку в Херсонській області. У повідомленнях йдеться, що росія планує провести референдум про приєднання десь в середині травня, і що москва розглядає аналогічний план для Херсона» - сказав чиновник.

За словами Карпентера, в рамках реалізації цього плану російські окупанти масово викрадають місцевих чиновників, лояльних до Києва, щоб замінити їх своїми проросійськими маріонетками. У рамках репресивних заходів викрадають також директорів шкіл, журналістів, місцевих активістів та інших патріотично налаштованих українців.

Якщо в Херсоні окупанти проведуть «референдум», Україна вийде з переговорів – ЗМІПоки невідомо, як відреагувала на ультиматум країна-агресор, але минулий український ультиматум викликав у глави мзс рф справжню істерику

«Нещодавно також надходили повідомлення про те, що російські сили відключили інтернет і доступ до деяких стільникових телефонів в цих регіонах, щоб перекрити потік надійної інформації... росія може спробувати провести фіктивні референдуми, щоб спробувати додати видимість демократичної або виборчої легітимності» - додав він.

Нагадаємо, раніше омбудсмен Людмила Денисова повідомляла, що окупанти хочуть провести незаконний референдум у Херсонській області у першій декаді травня. Пізніше в ЗМІ писали, що псевдореферендум планується на середину травня.

У ГУР МОУ вважають, що зірвати псевдореферендум і всі плани російських окупантів зі створення так званої «Херсонської народної республіки» може український опір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: