Глава МЗС Литви: Єдиний спосіб захиститися від погроз росії – відсторонити путіна

Читать на русском
Поки що путін і його оточення при владі сусідні країни перебувають у небезпеці. Глава МЗС Литви вважає, що єдиний вихід – відсторонення путіна.
apnews.com

Усунення від влади президента росії володимира путіна – це єдиний спосіб захистити Захід та його союзників від майбутніх загроз з боку кремля.

Таку думку в інтерв'ю агентству Associated Press висловив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Отруєння, хвороба чи нещасний випадок: російська еліта розглядає сценарії усунення ПутінаУ середовищі російської політичної та бізнесової еліти формується група впливових осіб, які розробляють сценарії усунення Володимира Путіна від влади.

За його словами, промова путіна у День перемоги «не вражає», а «похмурі обличчя» генералів та політиків є ознакою поразки у війні в Україні. Проте, за словами Ландсбергіса, «поранений» путін може бути ще більш небезпечним.

«На наш погляд, до моменту, поки нинішній режим не буде при владі, навколишні країни будуть якоюсь мірою в небезпеці. Не тільки путін, але й весь режим, тому що, знаєте, можна змінити путіна і змінити його найближче оточення, але його місце може зайняти інший путін», – сказав Ландсбергіс.

«І тому, поки існує режим, який має намір вести війни за межами території росії, навколишні країни перебувають у небезпеці», — сказав він, додавши, що це було доведено війною в Грузії у 2008 році та війною в Україні 2014 року.

Нагадаємо, глава української розвідки Кирило Буданов вважає, що є лише два сценарії завершення війни з росією: зміна російського керівництва на більш адекватне або розвал країни.

На думку колишнього шпигуна МІ-6, війна в Україні може закінчитися для володимира путіна відстороненням від влади, або його вб'ють свої ж люди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: